Hvalpeprogram

Jeg vil så gerne hjælpe flest muligt hunde til gode oplevelser i hundesalonen og det bedste forhold til hundefrisøren, og tilbyder derfor et såkaldt Hvalpeprogram.

Det er en rigtig god investering at købe et hvalpeprogram til sin hvalp uanset om det er en trimme- eller klipperace. Uanset alder er det super indlæring i hvalpens tempo.

Hvalpe er åbne for ny læring, så her handler det om at give dem flest muligt forskellige oplevelser, herunder besøg hos frisøren. Du får hvalpen når den er ca 8 uger, men selvom de er mest åbne for indtryk som helt unge, er det aldrig for sent, og de vil altid kunne få stor gavn af et hvalpeprogram. Det er ligeledes til stor glæde for ejere, som får gode råd, mulighed for svar på spørgsmål og at se os over skulderen. Der er stor forskel på hunde der bare kommer til klipning første gang, og de der har fået et hvalpeprogram. Sidstnævnte får absolut en bedre første klipning end de der bare bliver kastet ud i det, for der er rigtig mange nye ting!

Et hvalpeprogram består af fire besøg. Ved første besøg betaler du 1200 kr. og modtager et klippekort til de i alt fire besøg. Det bedes du medbringe hver gang. Medbring hvad du har af børster og kamme, men undlad at købe en masse udstyr inden besøget. Vi har landets – måske – bedste børster, og køber du her får du selvfølgelig fuld vejledning i brug med i købet! Du må selvfølgelig prøve børsten inden køb. Til hvert besøg kigger vi på om der er behov for klip af pandehår, poter mv.

Besøg nummer 1: Varighed ca 20 min. Hvalpen kommer på trimmebordet, får masser af godbidder, hygge og ros og får lov til at snuse en masse. Derudover nusser jeg hvalpen på poter, ører og kløer, og den stifter bekendskab med kam og børste hos mig.

Besøg nummer 2: Varighed ca 30 min. Hvalpen kommer på trimmebordet og i badekarret og stå, og får en masse positiv opmærksomhed, bliver børstet igennem på hele kroppen. Hvalpen hører lyden af klippe- eller trimmemaskinen og mærker vibrationerne på kroppen uden skær på klippemaskinen, og får en masse ros, godbidder og hygge, og klipning af kløer til sidst, hvis de ikke trænger, så øver vi bare!

Besøg nummer 3: Varighed ca. 30 min. Hvalpen kommer på trimmebordet igen, bliver børstet igennem på hele kroppen, hører lyden af saksen, og hører samt mærker klippemaskinen med skær på. Masser af hygge, ros og godbidder, og klipning af kløer og hår mellem trædepuderne. Endelig prøver hvalpen at mærke føntørreren og at være alene i salonen med os, det er nemlig vigtigt at opleve at man altid bliver hentet igen.

Besøg nummer 4: Varighed ca. 30 min. Hvalpen kommer på trimmebordet, bliver børstet igennem på hele kroppen og derefter klippet efter behov (altså ikke en fuld klipning, se nedenfor). Får tjekket ører, tænder, klippet kløer og hår mellem trædepuderne, alt sammen med godbidder, ros og hygge. Prøver føntørreren lidt mere, og mærker klippemaskinen på kroppen med skær på. 

Ovenstående er vejledende, og der tages hensyn til hvad den enkelte hvalp har prøvet før. Et hvalpeprogram ender ikke i en fuld klipning, men forbereder hvalpen på den kommende klipning eller trimning, for bedst mulig start på sit liv som klippe- eller trimmehund. En fuld klipning med bad, tørring og klip tager godt to timer for små hunde og op til tre for store. Spørg hvis du har spørgsmål, eller er sent ude med hvalpen, så sig til, så finder vi også en løsning på det. Kontakt os på 6141 3373.

Din hvalp har i øvrigt brug for tidlig lydtræning. Om sommeren kan torden blive en ærgerlig overraskelse for en utrænet hund, og om vinteren kan fyrværkeri skabe så store traumer, at man må medicinere mod angst. Vi tilbyder lydtræning her på hjemmesiden til fri afbenyttelse. Del gerne med dine venner, så alle hunde kan få træning og undgå angst. Start så tidligt som muligt, det kræver tid at træne flere lyde flere steder. 

Vær opmærksom på, at hvalpeprogrammet skal være afsluttet senest 6 mdr. efter opstart, ellers bortfalder de sidste tider.