Sådan Foregår En Klipning

Der skal være tid

Din hund skal have lov at snuse til de nye omgivelser og hilse på mig, inden den kommer op på trimmebordet, hvor der er tid til at nusse og snuse, og så får din hund en løs sikkerhedssele på, så den ikke kan hoppe ned og komme til skade. Derefter gennemgår vi pelsen og mulighederne sammen, og så tager jeg udgangspunkt i dine ønsker.

Der skal være masser tid til at blive nusset, rost og få godbidder. Du må meget gerne deltage i klipningen, både som tilskuer, som hjælper eller du kan sidde og læse eller arbejde imens. Du er også velkommen til at køre en tur imens, så ringer jeg lidt før din vovse er færdig.

Jeg kommer til jer og klipper

Når jeg kører ud til dig og klipper vovsen i trygge, hjemlige rammer, ankommer jeg som aftalt, og bærer derpå mine ting ind. Jeg skal bare bruge 1×1 meter og en stikkontakt. Jeg anbefaler et gulv der er let at støvsuge, men jeg samler pelsen sammen løbende, så det bliver på samme sted.

Her er min arbejdsplads med de remedier jeg medbringer, og bemærk hvor lidt pels der ligger tilbage efter klipningen.

Jeg medbringer et trimmebord, en stor taske med alt udstyr jeg får brug for, en stol og en sikkerhedsseleholder til hunden. Hunden får lov til at snuse til mig og mine ting mens jeg stiller op, og så får den masser af nus og ros. Derefter sættere vi hunden på bordet, hvor jeg nusser og snakker med den mens vi gennemgår pels og muligheder sammen.

Det praktiske

Når jeg klipper kan det både være med saks og maskine alt efter den længde du ønsker samt de muligheder pelsen giver. Fx kan jeg ikke klippe en filtret pels lang. Filter skal klippes af straks, ellers ryger der flere og flere hår ind i filten

Du kan veksle mellem at ordne daglige sysler, læse, drikke kaffe, hjælpe til, kigge på eller få noget vejledning og stille spørgsmål om pelspleje.

Jeg klipper som regel ryg og bagben først, derefter mave og ben og endelig bagdel, lyske, hoved og klipper klør til sidst. Og selvfølgelig med de pauser der er brug for. Bliver den træt, må den gerne hvile imens!

Der er også mulighed for klipninge hvis du gerne vil beholde en lang pels.

Så kommer din hund ned, får en masse ros og er en god oplevelse rigere. Så pakker jeg sammen, og så har din hund brug for en tissepause og en masse søvn og ro. Det er ikke wellness for hunden, som det er for os, men trættende. HUSK at uanset om hunden måtte klippes kort på grund af meget filter, så ROS hunden, og husk ikke at grine! Også selvom det er kærligt ment, og hunden bare ser anderledes dejlig ud. De er meget følsomme, især hvis du vælger en kort klip. Glade hunde er smukke hunde!